Monique Bruining en Miranda Vries          

Via de tennislessen van onze kinderen hebben wij elkaar leren kennen. Miranda was altijd heel enthousiast aan het vertellen over haar tekeningen en ik liep rond met het idee om een kinderboek te schrijven dat ingaat op het voorkomen van plastic vervuiling van de natuur. Ik heb een levendige fantasie, maar kan nog geen rechte lijn trekken. Dan heb je elkaar al heel snel gevonden.... Na enkele gesprekken over het onderwerp, besloten wij om de stap naar een boek te wagen.

Wij hebben tijdens het schrijven en tekenen heel veel plezier beleefd en hopen dat de jonge lezers ook met volle teugen van het boek genieten!!

   Monique

Hallo allemaal! Ik ben geboren in Rotterdam op 7 september 1970. Als peuter ben ik met mijn ouders verhuisd naar Suriname. Daar heb ik een heerlijke jeugd gehad met mijn familie. Wij genoten met volle teugen van de mooie natuur. Al moet ik verklappen dat ik niet zo'n fan ben van de Surinaamse kikkers, padden, slangen etc. Ik ben op mijn 19-de terug gekomen naar Nederland voor de studie.

Samen met mijn man en onze 2 zoons woon ik nu in het mooie Best. Een leuke film kijken, koken en lekker eten,  daar krijg je ons allemaal warm voor! Voetbal, hardlopen en klimmen, hier besteden wij wekelijks ook graag enkele uren aan.

Van jongs af aan vond ik een schoon milieu, belangrijk. Ik werd toen al verdrietig wanneer mensen bijvoorbeeld hun gebruikte lege drankflesjes of snoepverpakkingen vanuit hun autoraam op de straat gooiden.

Ik heb Scheikundige Technologie aan de TU/e gestudeerd en vanuit deze achtergrond wil ik verschillende onderwerpen, die invloed hebben op het milieu, op een leuke manier overbrengen op de jeugd. Met ons eerste product, het boek 'Ik lust geen plastic in mijn soep' hopen wij een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Wij hebben nog heel veel inspiratie  om andere producten te ontwikkelen, die de boodschap van het boek versterken!

   Miranda

Beste lezer, mijn naam is Miranda Vries en samen met mijn man, 2 zoons én 2 poezen woon ik in de stad Eindhoven.

Naast het tennissen, zowel om zelf te spelen als om bij de anderen te kijken, vinden we het erg gezellig om samen een spel te spelen, zoals rikken of een groter strategisch spel, zo één, die een hele avond duurt. Verder kijken we graag naar een film of... gewoon lekker hangen met een boek op de bank.

Ik heb HEAO Commerciële & Bedrijfseconomie gedaan en me later gespecialiseerd in het salarisvak, waar ik volop bezig kan zijn met het rekenen & nog meer berekeningen maken. Naast deze passie heeft het tekenen (scheelt ook maar 1 letter) en schilderen voor een jong publiek ook een belangrijke plek in mijn leven.

Binnen DoekieKunst en Kids2React kan ik deze passie vorm geven en gebruiken om mensen op een positieve manier te beïnvloeden. Met DoekieKunst richt ik mij met name op het schilderen van vrolijke geboorteschilderijen & ansichtkaarten en binnen Kids2React versterken de potlood tekeningen een verhaal met een duurzame boodschap.

Want wat is nu mooier, dan dat mensen blij worden van jouw tekeningen. En als je daarbij ook nog de leefomgeving om je heen een beetje vrolijker kunt maken, tja, dat is toch het allerbelangrijkste!?